herfstvakantie 2023 15 t/m 18 oktober.

Bruisende metropool..

In de bruisende metropool Istanboel een paar dagen heerlijk fotograferen in een leuke kleine groep onder leiding van een ervaren docent en vakfotograaf. Het kan binnenkort.

Heerlijk vier dagen doorbrengen in Istanboel met in totaal 16 uur aan workshops en besprekingen.

Leer op prachtige locaties hoe je schitterende avondfoto’s kan maken. Maak boeiende straatfoto’s in de oude binnenstad van Istanbul. Je ziet wijken waar je normaal nooit zou komen. En je ervaart de andere kant van Istanbul met prachtige architectuurfotografie.

straatfotografie in Istanboel met een knipoog..

Voor wie?

Je bent een reislustig fotograaf/fotografe en je hebt een basiscursus fotografie doorlopen. Je weet wat een compositie is en beheerst jouw camera. Je vindt het niet erg om veel te lopen op een dag (10 km is mogelijk) en staat open voor nieuwe dingen. In een kleine groep fotograferen vind je leuk, maar uiteraard wil je allemaal originele beelden kunnen schieten. Je gunt een ander zijn foto en hoopt dat dit andersom ook zo is. Je wil lekker een paar dagen met fotografie bezig zijn, maar kan er ook van genieten om zelfstandig even lekker de stad in te gaan. Je vindt het leuk om aan de hand van een briefing samen op pad te gaan en achteraf met elkaar in een positieve setting de foto’s te bespreken.

istanbul

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma bestaat uit 4 dagen. Op dag 1 (15 oktober) wordt je welkom geheten in het 4 sterren hotel in Istanbul. Hier ga je 3 nachten slapen en vinden de briefing en de nabesprekingen plaats. Je hebt een hotel met ontbijt en hebt een eigen kamer. Als je de kamer wenst te delen met een reisgenoot of familielid kun je een korting krijgen (samen meedoen loont dus). Het hotel is gesitueerd in Sultan Ahmed, een toeristische wijk in de buurt van de Ayasofia (tegenwoordig een moskee). In deze wijk kun je heerlijk rustig rondslenteren op de vrije momenten.

Dag 1: bevat een avondworkshop (minimaal 2 uur). Hiervoor is een statief benodigd.

Dag 2: workshop straatfotografie (ochtend 10-13 uur). Op de middag ben je vrij. Om 19 uur eten, aansluitend de eerste bespreking (20.30 uur-22 uur).

Dag3: 2 workshops architectuur (2 x 2 uur) in een specifieke wijk in Istanboel. Bekijk Istanboel van een kant die de meesten niet kennen. Op de avond bespreking (2 uur).

Dag4: Op ochtend bezoek Internationale fotografie expositie straatfotografie Istanboel (2 uur). Middag/avond thuisreis.

Zorlu tower, een voorbeeld van bijzondere architectuur in Istanboel.

15 uur (!) workshops en besprekingen

In totaal 15 uur workshops en besprekingen en ruimte voor eigen excursies. We ontbijten gezamenlijk en lunch en diner zijn vrij (maar kan ook gezamenlijk). Vooraf word geïnventariseerd of er sprake is van specifieke eetwensen en daar wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Wie geven de workshops?

De workshops worden gegeven door Maurits van Hout, fotografiedocent en vakfotograaf sinds 2002. Daarnaast zal er een lokale fotograaf (Koray Akten of Tunc Ugurdag) aanwezig zijn die ervoor zorgt dat alles goed verloopt aangezien zij de stad perfect kennen. Koray is naast beroepsfotograaf ook docent in Istanboel.

Kosten 795 euro incl btw

Inbegrepen hierbij zijn: de drie overnachtingen en het ontbijt in een 4 sterrenhotel in de wijk Sultan Ahmed, 15 uur workshops en besprekingen. Daarnaast is de lunch inbegrepen als we gezamenlijk lunchen. Het avondeten is voor eigen rekening. De hotelkamer is gebaseerd op een éénpersoonskamer. Wil je samen een tweepersoonskamer delen, dan krijg je per persoon 90 euro korting.

Wanneer we minimaal 5 mensen hebben gaan we van start.

Hoe kom ik daar?

Iedereen komt op eigen gelegenheid. Hoe sneller je de vlucht boekt, hoe lager de kosten zullen zijn. Vanaf Schiphol is het mogelijk een retourvlucht te boeken vanaf 350-450 euro. Als je eerder wil komen of langer wil blijven, dan kan dit uiteraard. Je kan in Istanboel landen op twee luchthavens. Vanaf beide luchthavens rijden er goedkope touringcars naar het centrum. Ook de reguliere taxi’s zijn goed betaalbaar (max 20 euro). We zullen je hiermee helpen. Voorafgaande aan de workshops vindt er een informatieavond plaats in de studio van Maurits van Hout Fotograaf in Rijswijk. Dat is op zondag 24 september.

Ik heb interesse, wat nu?

Laat direct weten dat je geïnteresseerd bent. Vul het formulier hieronder in en we nemen contact op.

Uiteraard mag je ook een mail sturen naar Maurits van Hout Fotograaf of bellen naar tel 06-50624221

copyright foto’s op deze pagina: Maurits van Hout, Tunc Ugurdag.

Ik wil wel meedoen, maar niet in de herfstvakantie…

Bij voldoende belangstelling wordt er een tweede reis georganiseerd tussen 23 en 26 november as.

Even kennismaken..Maurits van Hout, beroepsfotograaf en docent

Afgelopen weekeinde (9-9) was ik weer in Istanboel. Ik maakte deze korte video voor jullie.

Voorwaarden

Voor deze cursus gelden uiteraard de algemene voorwaarden, maar daarbij nog een paar specifieke voorwaarden.

  1. Je moet zelf zorgdragen voor jouw verzekeringen; zowel een reisverzekering als een cameraverzekering is handig. Bij de introductiemiddag wordt dit allemaal uitgelegd.
  2. De kosten voor de tickets zijn voor eigen rekening. Je kan dus komen en gaan wanneer je wil. Tijdig boeken loont!
  3. De hotelkosten (kamer met ontbijt) zijn afgedekt. Transportkosten in de stad zijn ook inbegrepen Een gezamenlijke lunch ook. Alcohol is voor eigen rekening.
  4. De transportkosten van en naar de luchthaven zijn voor eigen rekening. Met een standaardtaxi is dit momenteel rond de 500 TL (17 euro enkele reis).
  5. Indien je een kamer deelt, krijg je per persoon een korting op de totale prijs.
  6. De workshops gaan van start bij minimaal 5 personen.
  7. Bij de workshops hoort een gezamenlijke meeting vooraf in Rijswijk.
  8. Bij overmacht (ernstige ziekte fotograaf/docent) zal in alle redelijkheid bekeken worden wat de restitutie kan zijn. Als de hotels op dat moment nog te annuleren zijn, dan krijg je alles terug (behalve de vliegreis; want die boek jezelf), anders de kosten van de workshops.
  9. Bij overmacht van de cursist (ernstige ziekte van de cursist of directe familie) krijg je in ieder geval de nog niet gemaakte kosten terug. Dus: is het hotel al geboekt en niet meer te annuleren, dan vallen deze kosten buiten de restitutie.