Bruisende metropool..

In de bruisende metropool Istanboel een paar dagen heerlijk fotograferen in een leuke kleine groep onder leiding van een ervaren docent en vakfotograaf. Het kan binnenkort.

Heerlijk vier dagen doorbrengen in Istanboel met in totaal 16 uur aan workshops en besprekingen.

Leer op prachtige locaties hoe je schitterende avondfoto’s kan maken. Maak boeiende straatfoto’s in de oude binnenstad van Istanbul. Zie wijken waar je normaal nooit zou komen. En ervaar de andere kant van Istanbul met prachtige architectuurfotografie.

straatfotografie in Istanboel met een knipoog..

Voor wie?

Je bent een reislustig fotograaf/fotografe en je hebt een basiscursus fotografie doorlopen. Je weet wat een compositie is en beheerst jouw camera. Je vindt het niet erg om veel te lopen op een dag (10 km is mogelijk) en staat open voor nieuwe dingen. In een kleine groep fotograferen vind je leuk, maar uiteraard wil je allemaal originele beelden kunnen schieten. Je gunt een ander zijn foto en hoopt dat dit andersom ook zo is. Je wil lekker een paar dagen met fotografie bezig zijn, maar kan er ook van genieten om zelfstandig even lekker de stad in te gaan. Je vindt het leuk om aan de hand van een briefing samen op pad te gaan en achteraf met elkaar in een positieve setting de foto’s te bespreken.

istanbul

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma bestaat uit 4 dagen. Op dag 1 wordt je welkom geheten in het 4 sterren hotel in Istanbul. Hier ga je 3 nachten slapen en vinden de briefing en de nabesprekingen plaats. Je hebt een hotel met ontbijt en hebt een eigen kamer. Als je de kamer wenst te delen met een reisgenoot of familielid kun je een korting krijgen. Het hotel is gesitueerd in Sultan Ahmed een toeristische wijk in de buurt van de Ayasofia tegenwoordig een moskee. In deze wijk kun je heerlijk rustig rondslenteren op de vrije momenten.

Dag 1: bevat een avondworkshop (2 uur). Hiervoor is een statief benodigd.

Dag 2: workshop straatfotografie (ochtend en namiddag 4 uur) op 2 locaties. In de avond de eerste bespreking (2 uur). Tussendoor is er uiteraard ook vrije tijd.

Dag3: 2 workshops architectuur (2 x 2 uur) in een specifieke wijk in Istanboel. Bekijk Istanboel van een kant die de meesten niet kennen. Op de avond bespreking (2 uur).

Dag4: Op ochtend boottocht met fotografiemogelijkheden (2 uur) en aansluitend vertrek.

Zorlu tower, een voorbeeld van bijzondere architectuur in Istanboel.

16 uur (!) workshops en besprekingen

In totaal 16 uur workshops en besprekingen en ruimte voor eigen excursies. We ontbijten gezamenlijk en lunch en diner zijn vrij (maar kan ook gezamenlijk). Vooraf word geïnventariseerd of er sprake is van specifieke eetwensen en daar wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Wie geven de workshops?

De workshops worden gegeven door Maurits van Hout, fotografiedocent en vakfotograaf sinds 2002. Daarnaast zullen er 2 lokale fotografen aanwezig zijn die ervoor zorgen dat alles goed verloopt aangezien zij de stad perfect kennen. Één van de twee is een beroepsfotograaf en docent in Istanbul en de ander is één van de beste straatfotografen in Istanboel.

Kosten 675 euro

Niet minder belangrijk: wat gaat het kosten? De prijs per persoon voor 3 nachten hotel plus ontbijt, 16 uur workshops/besprekingen bedraagt 675 euro. Hier komen nog bij; transportkosten (proberen we zo laag mogelijk te houden) en de kosten van het eten en drinken buiten het ontbijt. Indien je een kamer deelt kun je 70 euro korting krijgen.

Hoe kom ik daar?

Iedereen komt op eigen gelegenheid. Hoe sneller je de vlucht boekt, hoe lager de kosten zullen zijn. Vanaf Schiphol is het mogelijk een retourvlucht te boeken vanaf 220 euro. Als je eerder wil komen of langer wil blijven, dan kan dit uiteraard. Je kan in Istanboel landen op twee luchthavens. Vanaf beide luchthavens rijden er goedkope touringcars naar het centrum. We zullen je hiermee helpen. Voorafgaande aan de workshops vindt er een informatieavond plaats in de studio van Maurits van Hout Fotograaf.

Ik heb interesse, wat nu?

De planning is eind oktober 2022. De definitieve data volgen binnenkort. Wel kun je alvast kenbaar maken geïnteresseerd te zijn door onderstaand formulier in te vullen.

Hou me op de hoogte!

spreekt dit je aan, geef je interesse aan!

Uiteraard mag je ook een mail sturen naar Maurits van Hout Fotograaf of bellen naar tel 06-50624221

copyright foto’s op deze pagina: Maurits van Hout, Tunc Ugurdag.