start 13-9-2023

De basiscursus gedaan en nu?

Je hebt de basiscursus gedaan en nu? Die vraag heb ik vaker gehoord. Om verder te gaan in de fotografie heb ik daarom de vervolgcursus gemaakt. Het principe is simpel: we doen 5 verschillende workshops. Al deze workshops bevatten een specifiek onderwerp van de fotografie. De workshops zijn telkens weer anders en soms ook actueel (denk bijvoorbeeld aan de marathon van Eindhoven).

Naast deze workshops krijg je een opdracht om tijdens de cursus in je eigen tijd te doen. Deze opdracht is gericht op een specifiek leerdoel (bijvoorbeeld beter belichten). Laten we dit de rode draad noemen. Alle opdrachten en leerdoelen zijn gericht op het niveau van de groep. Daarnaast hou ik rekening met het individuele niveau. Bij elke workshop krijg je vooraf een uitgebreide briefing.

Bij workshops kun je denken aan sport (beweging), macro, avondlicht, architectuur, model (al dan niet in de studio), straatfotografie, landschap en soms ook muziek. Hoe dan ook het is altijd een gevarieerd programma. Het doel is om jullie verder te brengen.

Na elke workshop is er een bespreekles. Jij neemt de meest interessante foto’s afgedrukt mee en samen gaan we ze bespreken. Je leert na te denken over een foto en bekijkt samen met de andere fotografen welke leerpunten bij een foto horen. Een goede foto is er in mijn opinie eentje waarvan je kan leren… We geven elkaar feedback, maar altijd op een positieve manier. We respecteren elkaars mening en helpen elkaar te verbeteren en te groeien in de fotografie. Uiteindelijk is er het oordeel van mij (Maurits van Hout) als docent.

Wat moet je kunnen?

Na de basiscursus moet je jouw camera kunnen bedienen. Je moet het principe van de fotografie kennen, denk aan belichtingen, scherpte-diepte en compositieleer. Verder ben je enthousiast en vind je het leuk om samen in een kleine groep aan de slag te gaan.

Waarom zou je deze cursus doen?

Je vergroot jouw kennis en ervaring. Je verbetert jouw cameratechniek. Je ziet verschillende facetten van de fotografie en gaat ontdekken wat bij jou past. Je bent 6 avonden actief bezig met de leukste hobby die er is en dat in een leuke groep. De besprekingen brengen je echt verder met jouw fotografie!

Doe jij mee?

De eerstvolgende cursus start 13 september 2023 (woensdagavond). Deze verkorte cursus bestaat uit 6 lessen (normaal gesproken 10):

Lesdata:

13-9: workshop sport

27-9: bespreekles

11-10: ws model in de studio

25-10: bespreekles

8-11: ws hoek van holland

22-11: bespreekles

Er zijn nog maximaal 4 plaatsen vrij….

Hoe doe je mee?

Stap 1: betaal.

Stap 2: vul het inschrijfformulier in.

nb. betaling kan ook na ontvangst factuur. Vul dit in bij de bijzonderheden.

============================================================

(verkorte) Vervolgcursus fotografie Rijswijk start 13 september 2023!

In 6 lessen, 3 workshops, 3 bespreeklessen leer je meerdere facetten van de fotografie kennen en verdiep je zowel kennis als ervaring. Dat doe je in een kleine groep. Ideaal als vervolg op de basiscursus fotografie. Heb je de basiscursus bij mij gedaan, betaal je 120 euro. Vermeld dit op het inschrijfformulier. Start 13-9-2023.

€ 150,00

======================================================

inschrijfformulier