Veelgestelde vragen
1. Wat zijn de vereisten om te kunnen deelnemen aan een cursus ?

Je hebt een spiegelreflexcamera nodig. Compactcamera’s met instelmogelijkheden van bijvoorbeeld het diafragma lijken mooi maar hebben vaak een hele andere menustructuur en soms werken dingen weer niet. Om frustraties en onnodig wachten van de andere cursisten te voorkomen werken we vooralsnog uitsluitend met eenspiegelreflexcamera. Verder is vereist een objectief op de camera en kan een statief nuttig zijn. Met een systeemcamera is in sommige gevallen deelname ook mogelijk. De cursist draagt dan wel het risico als niet alle functies aanwezig zijn.

2. Kan ik deelnemen aan de vervolgcursus ?

Om te kunnen deelnemen aan de vervolgcursus moet je ergens een basiscursus hebben gedaan en zodoende de basisbegrippen van een spiegelreflexcamera hebben geleerd. Daarnaast is het handig als je jouw eigen camera kent qua bediening.

3. Wat gebeurt er als je ziek bent tijdens de cursus ?

Ik streef ernaar dat iedereen zijn theorielessen kan bijwonen en dus kan een les ingehaald worden.

4. Zijn er naast de cursuskosten nog meer kosten ?

Naast de cursuskosten is het de bedoeling dat je voor eigen rekening de foto’s van de oefeningen afgedrukt meeneemt. Dit mag zo goedkoop mogelijk.

5. Waarom zou ik kiezen voor Maurits van Hout Fotograaf om les bij te volgen ?

Ik geef al fotografiecursussen sinds 2000 en heb de cursussen steeds verder ontwikkeld en aangepast naar de wensen van de tijd. Daarnaast fotografeer ik zelf als beroepsfotograaf sinds 2001 en breng ik de praktijkervaring als fotograaf in bij de cursussen. Behalve cursussen in mijn eigen studio geef ik al 14 jaar les in een cultureel kunstencentrum in Nuenen.

6. Wanneer ik op internet kijk zie ik voor de diverse cursussen die aangeboden worden nogal verschillende prijzen, hoe zit dit?

Er zijn mensen die fotocursussen als hobby aanbieden. Zij vinden het leuk hun kennis te delen en vragen hier minder voor. Daarnaast zijn er soms instellingen waar een forse gemeentesubsidie op zit, hierdoor kunnen cursusgelden lager zijn. De cursustarieven die ik hanteer zijn marktconform, niet de hoogste, maar ook niet de laagste. In 3 jaar tijd is het cursusgeld voor de basiscursus met slechts 5 euro verhoogd. Tel daarbij op de kleine groep met voldoende aandacht voor iedereen. De prijs die ik hanteer is marktconform gelet op het aantal lesuren.

7. Kan ik na de basiscursus ook een vervolgcursus volgen?

Ja, dat kan. Het komt zelfs voor dat mensen enkele jaren terugkomen omdat er nog steeds iets te leren valt en het in groepen werken stimulerend en gezellig is.

8. Is de studio waar de theoretische lessen meestal worden gegeven, goed bereikbaar?

Ja, er is vlakbij een tramhalte en een bushalte en volop gratis parkeergelegenheid. Daarnaast ligt de studio vlak naast de snelweg (afrit Plaspoelpolder, A4 richting Den Haag Zuid)

9. ik heb een vraag die hier niet bij staat? 

Geen punt, bel 06-50624221 of stuur een mail naar: info@mauritsvanhout.com en je krijgt direct antwoord.