Een aantal jaren terug gestart met de basiscursus fotografie in Nuenen om de digitale fotografie beter onder de knie te krijgen. De opdrachten in de basiscursus hielpen me om de camera beter te leren kennen en meer uit te proberen. Toch fijn om na die lesreeks beter te weten hoe diafragma, belichtingstijd, ISO en natuurlijk ook compositie invloed hebben op het uiteindelijk beeld en hoe je dus ook het uiteindelijke beeld zelf kunt beïnvloeden!

Dat smaakte naar meer en ondertussen volg ik al diverse jaren de vervolgcursus in Nuenen. Ieder seizoen weer afwisselende opdrachten, andere uitdagingen en inspirerende omgevingen om weer van te kunnen leren. Maurits begeleidt de workshops op zijn eigen wijze, na een korte briefing vooraf gaat iedereen op zijn/haar manier aan de slag. Tijdens de workshop is Maurits in de buurt voor tips en vragen, maar indien je het zelf uit wilt zoeken is dit ook prima. Je kunt op ieder gewenst moment gebruik maken van zijn expertise, maar daarvoor moet je wel op hem afstappen. Een stijl die voor mij goed aansluit bij de wijze waarop ik wil leren en ook mijn fouten kan en mag maken!

Ik heb door het volgen van de cursussen door de jaren heen de kwaliteit en de inhoud van mijn beelden zien groeien. Een echte aanrader om in een prettig groepsklimaat beter te leren fotograferen!

Bas l.